Sara Bruun

Föreläsare, författare, språklärare, skolutvecklingsledare.

Presentation

Sara Bruun jobbar som språklärare och utvecklingsledare i Höör och har även under de senaste 10 åren föreläst runtom i Sverige och världen, bland annat i flera länder i Europa, USA, Mexiko, Tanzania, Kanada och Förenade Arabemiraten.

I sina föreläsningar tar hon ofta utgångspunkt i sina böcker “Digitala arbetssätt i klassrummet – att våga ta språnget” (2015) och “Klassrummet möter världen – autentiskt, tematiskt och digitalt” (2016), båda utgivna på Gothia Kompetens. Hon betonar även ofta vikten av läsning och menar att det även är viktigt att bygga relationer och att vara konsekvent för att lyckas som lärare. Och ja – hon berättar ofta även om hur hon på ett naturligt sätt arbetar med digitala verktyg i undervisningen.

2016 tilldelades hon Kungliga Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning och 2017 vann hon Lärarpriset inom IT & Digitalisering med följande motivering: “Med hennes fantastiska pedagogik inspirerar hon inte bara oss utan även andra lärare runt om i hela landet. Sara Bruun lyfter dom enskilda eleverna till nivåer som dom inte tror att dom kan nå.” 2015 vann hon och hennes dåvarande nior från Furutorpskolan i Vinslöv Webbstjärnan och tilldelades den Europeiska kvalitetsutmärkelsen European Language Label.

Sommaren 2021 var Sara dessutom en av Sveriges Radios Sommarpratare. I sitt “Sommar i P1” berättade hon om den känslomässiga bergochdalbanan det är att vara lärare, om dieselsmutsiga nävar och salta djungelvrål. Lyssna på Saras sommarprat här!

Läs mer om Saras arbete och inspireras av hennes lektionsupplägg på hennes klassblogg – bruunsklassrum.blogspot.com

Fler av Preparus utbildare

Mia Bäcklin

Leg. logoped & röstergonom. Utbildar & handleder i professionell röst- och talteknik och hållbar rösthälsa.

Stefan Lindström

Legitimerad lärare, IKT-pedagog och föreläsare.

Stojanka Drinic

Rektor på Östermalmsskolan, förändringsledare, "Årets digitaliseringsledare 2020" och föreläsare.

Stefan Hertz

Legitimerad lärare åk 4-9 i SO, certifierad förändringsledare och diplomerad coach.

Sabina Hasselgren

Socialpedagog, föreläsare och coach med medlemstjänst för NPF-föräldrar.

Skolbyrån

Leg lärare åk 4-9 samt gymnasiet, författare, föreläsare och handledare inom skolutveckling och elevhälsa.

Scroll to Top