Sara Bruun

Föreläsare, författare, språklärare, skolutvecklingsledare.

Presentation

Sara Bruun jobbar som språklärare och utvecklingsledare i Höör och har även under de senaste 10 åren föreläst runtom i Sverige och världen, bland annat i flera länder i Europa, USA, Mexiko, Tanzania, Kanada och Förenade Arabemiraten.

I sina föreläsningar tar hon ofta utgångspunkt i sina böcker “Digitala arbetssätt i klassrummet – att våga ta språnget” (2015) och “Klassrummet möter världen – autentiskt, tematiskt och digitalt” (2016), båda utgivna på Gothia Kompetens. Hon betonar även ofta vikten av läsning och menar att det även är viktigt att bygga relationer och att vara konsekvent för att lyckas som lärare. Och ja – hon berättar ofta även om hur hon på ett naturligt sätt arbetar med digitala verktyg i undervisningen.

2016 tilldelades hon Kungliga Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning och 2017 vann hon Lärarpriset inom IT & Digitalisering med följande motivering: “Med hennes fantastiska pedagogik inspirerar hon inte bara oss utan även andra lärare runt om i hela landet. Sara Bruun lyfter dom enskilda eleverna till nivåer som dom inte tror att dom kan nå.” 2015 vann hon och hennes dåvarande nior från Furutorpskolan i Vinslöv Webbstjärnan och tilldelades den Europeiska kvalitetsutmärkelsen European Language Label.

Sommaren 2021 var Sara dessutom en av Sveriges Radios Sommarpratare. I sitt “Sommar i P1” berättade hon om den känslomässiga bergochdalbanan det är att vara lärare, om dieselsmutsiga nävar och salta djungelvrål. Lyssna på Saras sommarprat här!

Läs mer om Saras arbete och inspireras av hennes lektionsupplägg på hennes klassblogg – bruunsklassrum.blogspot.com

Fler av Preparus utbildare

Joel Rangsjö

AI-nörd, svensk- och spansklärare. I den ordningen.

Peter Jihde

Välkänd programledare och förkämpe för Beat Diabetes som sprider kunskap om diabetes.

Lina Bengtsson

Processledare på Foxway Education

Anna Rosenqvist

Lärare, författare och pedagogisk processledare på Foxway Education.

Linda Mannila

Forskare, föreläsare och författare i gränslandet mellan lärande, teknik och samhällsutveckling.

Malin Frykman

Processledare inom digitalisering och lärande

Rulla till toppen