Frida Monsén

Legitimerad lärare, föreläsare, författare och specialist på digitalt lärande.

Presentation

Frida Monsén är i grunden lärare som numera arbetar som konceptutvecklare, pedagog, projektledare, entreprenör och digital kommunikatör med lärande och gamification som spetskompetens.

Att vandra in i ett klassrum och se barn som tittar ned i datorer, surfplattor och mobiltelefoner är ingen ovanlig syn. Men det kan tyckas skrämmande och ovant, eftersom att barnen inte lär sig enligt de traditionella metoderna. Fridas hjärtefråga handlar om hur skolan och lärande måste utvecklas i takt med digitaliseringen och på så sätt hitta nya kreativa vägar för inlärning och kreativitet.

Frida började sin karriär som lärare och har jobbat i flertal år på såväl kommunala som privata skolor. Hon har skrivit boken Digital kompetens i skolan och i klassrummet där hon bland annat förklarar vikten av att utveckla skolan i takt med digitaliseringen. Fridas föreläsningar förklarar hur skolan kan och bör använda sig av moderna metoder såsom gamification för att förbättra motivationen bland barnen. I dag ligger Frida Monsén bakom GamifyUs, nordens största konferens om gamification i arbetslivet och i skolan.

Efter det att Frida Monsén själv fascinerats och intresserat sig för onlinespel, eller gaming, så funderade hon över hur det skulle vara att implementera de psykologiska och mänskliga drivkrafterna som återfinns i spelen i skolan också. Hon har därefter experimenterat med gamification som verktyg i skolan för lärande och utveckling, något som har gett positiva resultat för barnens motivation och lärande.

Fler av Preparus utbildare

Jennie Wilson

Legitimerad F-6-lärare, föreläsare, författare och utvecklingsledare inom skola och förskola.

Niclas Fohlin

Speciallärare & pedagogisk utvecklingsledare

Mia Bäcklin

Leg. logoped & röstergonom. Utbildar & handleder i professionell röst- och talteknik och hållbar rösthälsa.

Stefan Lindström

Legitimerad lärare med rätt att utbilda.

Stojanka Drinic

Rektor på Östermalmsskolan, förändringsledare, "Årets digitaliseringsledare 2020" och föreläsare.

Stefan Hertz

Legitimerad lärare åk 4-9 i SO, certifierad förändringsledare och diplomerad coach.

Scroll to Top