Patricia Diaz

Doktorand på KTH inom skolans digitalisering, författare, föreläsare och legitimerad gymnasielärare.

Presentation

Patricia Diaz är doktorand vid enheten för lärande, avdelningen digitalt lärande, på KTH. Inriktningen för hennes tjänst är att studera hur lärarutbildare utvecklar sin kompetens att integrera digitala verktyg i sin undervisning. Sedan 2017 har hon arbetat deltid som pedagogisk utvecklare på KTH, främst inom MOOC-teamet (edX) och i arbetsgruppen för digitala examinationer.

Hon är i grunden legitimerad gymnasielärare i engelska och spanska (examinerad 2010) och har alltid haft ett stort intresse för såväl språk, lärande och digitalisering. Under de senaste 10 åren har hon även föreläst frekvent runt om i hela Sverige och även flera vändor till Finland med utgångspunkt i sina böcker om hur man kan arbeta formativt och språkutvecklande med stöd av digitala verktyg. Patricia föreläser ofta på enskilda skolor och för hela kommuner och har även föreläst flera gånger på BETT, SETT, Bokmässan, Skolforum och på konferenser och tillställningar anordnade av tex Skolporten, Skolverket, Advania och Internetstiftelsen.

Hon har skrivit tre böcker om hur man kan arbeta med digitala verktyg i undervisningen – Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande (Studentlitteratur 2012), Arbeta formativt med digitala verktyg (2014, reviderad 2019) och Digitala verktyg för språkutvecklande undervisning  (2019). Hon har även skrivit ett kapitel i antologin Interaktiva medier och lärandemiljöer (red Elza Dunkels och Simon Lindgren, 2014) och material till Skolverkets lärportal inom digitalisering.

År 2021 tilldelades hon Guldäpplets Jubileumsutmärkelse i kategorin fristående nationella aktörer, föreläsare och författare med motiveringen ”för spridning och inspiration kring undervisning och lärande med digitala verktyg”.

Fler av Preparus utbildare

Malin Frykman

Malin Frykman

Processledare inom digitalisering och lärande

Kristina Bähr

Kristina Bähr

Barnläkare, chefshandledare, författare, tidigare skolöverläkare

Lena Edlund 1

Lena Edlund

Leg. lärare i fritidshem, fd förskollärare och rektor, numera författare och föreläsare.

Annelie Karlsson Preparus

Annelie Karlsson

Specialpedagog och författare, legitimerad lärare, specialpedagog och rektor.

Erik Hall

Erik Hall

Biträdande rektor med ansvar för elevhälsan på Visättraskolan i Huddinge kommun

Semira Vikström

Semira Vikström

Skolchef i Huddinge kommun. Tidigare rektor på Visättraskolan i Huddinge kommun.

Scroll to Top