Sabina Hasselgren

Socialpedagog, föreläsare och coach med medlemstjänst för NPF-föräldrar.

Presentation

Sabina har i många år arbetat med människor på olika sätt, senast inom skolans värld som socialpedagog. Hon har en kandidatexamen från Malmö universitet – Socialpedagogiskt arbete inom funktionshinderområdet.

Idag driver Sabina en medlemstjänst till föräldrar som har barn där det konstaterats eller misstänks en ADHD- eller autism(AST)-diagnos. Hon föreläser, coachar och sprider kunskap om dessa diagnoser via sitt Instagramkonto, sin Facebookgrupp och sin hemsida.

Intresset för ADHD och autism och steget till att bli egenföretagare började hösten 2016 då Sabinas dotter började årskurs 6 på en ny skola och då sa “Ibland undrar jag varför jag inte är som alla andra”. Från att de orden sades blev det en flera år lång resa där det visade sig att alla i Sabinas familj, inklusive hon själv, har diagnoser. Sabina fick som 39-åring en ADHD-diagnos, hennes man en ADHD-diagnos, dottern en ADHD + en autismdiagnos och sonen en ADHD-diagnos. Sabinas kunskap inom ämnet är alltså både via ett inifrånperspektiv, ett föräldraperspektiv och ett vetenskapligt/yrkesmässigt perspektiv, vilket är en unik kombination.

Under resans gång upptäckte Sabina att kunskapen kring NPF-diagnoser är väldigt låg och fördomarna är många vilket ledde till att Sabina valde att säga upp sig från sitt arbete som socialpedagog på en F-6 skola och istället arbeta heltid med att sprida kunskap och information både till privatpersoner och till yrkesverksamma. Sabina vill lyfta bort stämpeln som dessa diagnoser har fått och visa att det finns både svårigheter men även styrkor. Med rätt bemötande, en vilja och en öppenhet för att lyssna och förstå så kommer vi långt!

Fler av Preparus utbildare

Peter-Jihde

Peter Jihde

Välkänd programledare och förkämpe för Beat Diabetes som sprider kunskap om diabetes.

Skarmavbild-2023-02-15-kl.-08.28.52

Lina Bengtsson

Skarmavbild-2023-02-13-kl.-18.37.20

Anna Rosenqvist

Lärare, författare och pedagogisk processledare på Foxway Education.

Linda Mannila Preparus

Linda Mannila

Forskare, föreläsare och författare i gränslandet mellan lärande, teknik och samhällsutveckling.

Malin Frykman

Malin Frykman

Processledare inom digitalisering och lärande

Kristina Bähr

Kristina Bähr

Barnläkare, chefshandledare, författare, tidigare skolöverläkare

Rulla till toppen