Integritetspolicy

INLEDNING OCH SYFTE
Syftet med denna policy är att säkerställa att vår webbplats, preparus.se med ägare Preparus AB, org nr 559298-7415, hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Policyn omfattar alla behandlingar där personuppgifter hanteras och omfattar såväl strukturerad som ostrukturerad data.

PERSONUPPGIFTSBEHANDLING

Insamling av personuppgifter

När du besöker vår webbplats sparar vi som standard den IP-adress som du har tilldelats av din leverantör samt besökets datum och varaktighet. Dessutom sparas den webbsida från vilken du besöker oss, samt de sidor som du besöker hos oss. Detta sker på ett anonymiserat sätt.

Personuppgifter sparas främst när du aktivt uppger dessa för oss, till exempel i samband med att du köper något från vår webbplats eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev.

Hantering och lagring av personuppgifter

Vi behandlar dina uppgifter lagenligt. Har du handlat något från webbplats använder vi dina personuppgifter för att skicka ut orderbekräftelse samt information om vad du köpt av oss. Sådana utskick sker till den e-postadress som har lämnats i samband med ditt köp hos oss eller som du personligen har överlämnat till oss. Vi sparar dina personuppgifter så länge som vi behöver för att uppfylla våra lagliga skyldigheter, exempelvis i enlighet med bokföringslagen.

Utlämning av personuppgifter

Vi kan komma att anlita personuppgiftsbiträden för behandling av dina personuppgifter. Det kan till exempel gälla hostingleverantören som preparus.se använder eller Mailchimp som vi använder för vårt nyhetsbrev. Vi lämnar också ut dina personuppgifter för att kunna följa lagen eller myndighetsbeslut. När dina personuppgifter delas med aktörer som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller den organisationens integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Om vårt nyhetsbrev

Vi använder e-postleverantören MailChimp för att skicka våra nyhetsbrev. För att vi ska skicka våra nyhetsbrev via MailChimp förser vi MailChimp med viss nödvändig information, t ex personnamn och e-postadress. MailChimp behandlar information om dig i enlighet med bestämmelserna i sin integritetspolicy. MailChimp använder vissa tekniker, som pixlar och web beacons, för nyhetsbrev som skickas via MailChimp. Med dessa tekniker kan MailChimp spåra om du har öppnat eller klickat på våra e-postmeddelanden och i så fall se datum, tid och IP-adress som är kopplad till öppnat och/eller klickat utskick. För mer information om MailChimps användning av dessa tekniker kan du läsa här https://mailchimp.com/legal/cookies/. Vill du avanmälan dig från våra nyhetsbrev så finns det en klickbar länk i varje nyhetsbrev.

DINA RÄTTIGHETER

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi hanterar om dig, ett registerutdrag. Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade. Du har också rätt att kräva att vi korrigerar vår behandling av dina personuppgifter om du till exempel anser att de inte är korrekta. Önskar du detta kan du maila oss på hej@preparus.se. Om du inte tycker att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet gällande lag har du rätt att motsätta dig vår behandling. Detta gör du genom att vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten.

KAKOR (”COOKIES”)

För att vår webbplatsen ska fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator. Dessa filer kallas kakor eller ”cookies”. De flesta webbplatser gör på samma sätt.

Vad är kakor?

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar (t.ex. användarnamn, språk, textstorlek och andra förhandsval) under en viss tid. Tanken är att du inte ska behöva göra om inställningarna varje gång du går in på webbplatsen eller bläddrar mellan olika sidor.

Hur använder vi kakorna?

På flera av våra sidor används kakor för att mäta besöksstatistik och komma ihåg tidigare ifyllda fält om du har accepterat att vi använder kakor på webbplatsen. Vissa videoklipp på webbplatsen använder också kakor för att samla in anonym statistik om hur du hittade dit och vilka videoklipp du har sett. Kakorna är inte helt nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, men de gör det lättare för dig att söka information och få en bra upplevelse av ditt besök hos oss. Du kan ta bort eller blockera kakorna, men i så fall får du vara beredd på att webbplatsen inte fungerar optimalt. Kakorna används inte för att identifiera dig som person och de insamlade uppgifterna står helt under vår kontroll. Kakorna används bara i de syften som nämns här.

Google Analytics

För att genomföra förbättringar av vår webbplats, statistiska undersökningar och behandla uppgifter använder vi Google Analytics, en webbanalystjänst från Google. Även Google Analytics använder cookies. Informationen som skapas genom dessa cookies om hur du använder webbplatsen (inklusive din IP-adress) överförs till en av Googles servrar i USA där den lagras. Google använder dessa uppgifter för att utvärdera hur du som besökare använder webbplatsen, skapa rapporter om användarnas aktiviteter för hostingleverantörer och erbjuda ytterligare tjänster som har med användningen av webbplatsen och internet att göra. Google kan även vidarebefordra dessa uppgifter till tredje part, såvida det krävs enligt lag eller såvida den tredje parten bearbetar uppgifterna på uppdrag av Google. Google kommer aldrig att sammanföra din IP-adress med andra uppgifter hos Google. Genom att använda den här webbplatsen godkänner du att Google bearbetar dina uppgifter på det sätt och för de ändamål som beskrivits ovan. Om du inte vill att vi ska samla in och analysera information om ditt besök kan du när som helst motsätta dig att dina uppgifter används på detta sätt i fortsättningen (opt-out). Detta sker genom att en opt-out-cookie sparas på din dator. Denna cookie används endast för att vi ska kunna identifiera att du inte vill att vi ska spara och analysera dina uppgifter. Tänk på att en opt-out-cookie av tekniska skäl endast kan hittas på den dator där den har sparats. Om du raderar cookies eller använder en annan dator eller en annan webbläsare måste du ställa in opt-out-alternativet igen. Klicka på följande länk för att ställa in en opt-out-cookie för Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Hur du kan kontrollera kakorna

Du kan kontrollera och radera kakor precis som du vill. Läs mer på aboutcookies.org. Du kan ta bort alla kakor som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några kakor. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar.

Denna policy uppdaterades senast 2021-06-09.

Scroll to Top